Camping & Fiskeri

Virusfrygten spreder sig og lukker flere Put and Take søer

Røget Ørred, Weber, Kuglegrill, Blog om Camping, Fiskeri, Kulturoplevelser, Campisten, Camping Fritid
Artikel foto: Ørred

Frygten for IHN-Virus spreder sig i Danmark, og nu er 70 Put and Take søer lukket ned midlertidigt i Danmark.

Danmark har omkring 250 aktive fiskesøer, men mange af dem har slet ikke det samme antal besøgende, her i højsæsonen, og det er grundet den frygtede fiskevirus IHN-Virus.

Frygten spreder sig, efter at der nu er lukket 70 fiskesøer ned, og i omegnen af 40 Dambrug. Midtjylland har tidligere ikke været så hårdt ramt, hvor Pinds Mølle Put and Take var en af de første som de lukkede i området, men nu er Grønbæk Put and Take også blevet lukket ned blev der sagt i radioen, efter Fødevarestyrelsen har testet.

Artikel foto: Silkeborg Kommune – Facebook

Der er dog stadig en del fiskesøer, der stadig har åbent, også i Midtjylland, men der skal ikke meget til, før de kommer i søgelyset også, desværre. Det går hurtigt lige i denne tid, og det spreder sig lidt som Coronavirus Covid-19, og det har blandt andet fået Silkeborg Kommune til at advare byens borgere om dem der sejler kano, kajak, eller står på paddleboard.

Silkeborg Kommune skriver på deres facebookside.. For første gang er Danmark ramt af den alvorlige fiskesygdom IHN, der er dødelig for laks og ørreder. Gudenåen, Silkeborgsøerne og andre vandløb i Silkeborg Kommune er ikke ramt af fiskesygdommen IHN, og sådan skal det gerne blive ved med at være.

Læs også: FAQ om restriktioner i forbindelse med IHN-Virus

Vi håber alle, at de får styr på dette, og at det ikke spreder sig yderligere.

Back to top button
Campisten.com
Close