Camping Tips

Varm og fugtig sommer øger risikoen for flåter i skovene

Artikel foto: Advarsel…

Man skal specielt holde øje med børnene der hygger sig i skovene, for her har flåterne de helt perfekte forhold.

En varm og fugtig Dansk sommer, er opskriften på at der er mange flåter, og de vil helt sikkert forsøge at suge lidt blod hos små og store, hvis de får muligheden. Vi har fået rigtigt meget vand her i 2021, og varmen har også været her i en længere periode, og vil fortsat være det er stykke tid, og lige præcis dette, går at man flåter kommer til, men der er ikke nogen grund til at gå i panik over det.

Hvis man har været på tur i skoven, i korte bukser, og har været en tur væk fra stierne, hvor de normalt ikke “hopper på en” så bør man lige tjekke op, om man bærer nogle flåter. Denne lille gæst, elsker steder med fugt og varme, og det er mest i armhulen, eller i knæhaserne, men man bør lige tjekke over hele kroppen, om muligt, for denne lille gæst, kan overføre baktier.

Der er rigtigt mange gode råd, om hvordan man fjerner en flåt, men der er kun en ting du kan gøre, for at undgå at den “brækker sig” (maveindhold) med risiko for at overføre borrelia. Flåten skal trækkes ud, med en pincet eller en flåttang, så langt nede om hovedet som muligt. Du skal gøre det langsomt og sejt, uden at lave nogle vilde ryk, indtil den slipper, eller sker der det, man ikke vil have.

En god måde at undgå flåter, er lange bukser, langærmede trøjer, og støvler, uanset hvor varmt der er, hvilket måske ikke er nær så sjovt, men hvis man ved at man skal ind i skoven, altså udenfor stien, så bør man sikre sig selv, selvom risikoen for borrelia er ret lille, så ved man aldrig.

Statens Serum Institut (SSI) har en virkelig god guide, til hvordan man skal forholde sig, og hvor du kan se hvilke sygdomme, som flåter kan overføre til os mennesker. Find den her


 

Back to top button
Campisten.com
Close