Campingvogn & Fortelt

Tordenfluer og små gnavpotter, der bare er overalt udenfor

Artikel foto: Flue..

Mange (læs alle) kender dem, de små irriterende fluer på 1-2mm der i daglig tale hedder tordenfluer, og som bare er overalt, har været en mindre plage de seneste par dage på campingpladsen. Nogle tænker ikke over det, men jeg gjorde en del, specielt fordi de var overalt udenfor, selv i skyggen, men også selvom jeg ikke havde nogle skrigende farver tøj på, som normalt tiltrækker dem.

Tordenfluen.. Ja den kommer jo som regel ved tordenvejr, men nu har der slet ikke været optræk til dette, så undrer mig faktisk lidt over, at der har været så mange, men der har faktisk også været mange flere, end hvad jeg normalt oplever, og har ikke fundet nogen fornuftig forklaring på dette, når jeg har søgt på google omkring dette emne, ja udover at tordenfluer, rent faktisk hedder TRIPS.

Trips (Thysanoptera)… Nu kommer det vilde, for det lille sorte dyr, som man kun kan se som en dum prik, der suser rundt på dig overalt, findes der ikke mindre end 100 forskellige arter, og som “sjovt nok” er svære at kende forskel på… Med mindre du har en kæmpe lup…

Nu er jeg jo ikke naturvejleder, eller har specielt meget forstand på kryb og kravl, men det er det nærmeste jeg kunne finde frem til omkring dette dumme lille dyr, der mere eller mindre kan være en plage. Når man har fået solcreme på og fået sat sig udenfor, ja så blev man tæppebombet af de små dyr, og det syntes jeg ikke at vi oplevede i 2019 sæsonen, men igen hvis man vender den lidt om, ja så hellere de små fluer end Hvepse, eller andre påtrængende dyr, der findes om sommeren..

En af livets mange glæder som campist…


 

campisten.com

Campisten.com er en personlig blog, hvor der skrives om oplevelser fra Campingpladser, Put and Take søer, (eller andet fiskevand) og områderne hvor campisten befinder sig nu og her. Bloggen indeholder alt fra nyheder og oplevelser i eller omkring områderne, samt tips og gode råd, hvis du også vil ud at fiske, campere eller have kultur & oplevelser. Campisten, han er i starten af 40érne og elsker at komme ud at opleve, naturen, fiske og bare snakke med forskellige mennesker. Alt du kan læse på Campisten.com er ud fra personlige oplevelser og erfaringer.
Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Close
Close