Put and Take søer

Tollundgaard Put and Take, en af Danmarks ældste søer

Artikel foto: Tollundgaard Put and Take (nedkørslen fra parkeringspladsen)

En Danmarks ældste fiskesøer, finder du vest for Silkeborg, nærmere ved Tollundgaard Put and Take.

Tollundgaard Put and Take har hjemme lidt udenfor Silkeborg, nærmere Funder Kirkeby, og bare 2km fra Hesselhus Camping, og 7,5km fra Bøllingsø Camping. Dette er en kæmpe stor fiskesø, og er en af Danmarks ældste af slagsen, hvor jeg som barn (omkring 30-35år siden) har brugt virkelig mange timer, og fanget rigtigt mange fisk, både ørreder, store aborre og ikke mindst ål.

Der er sket en del siden sidst jeg har været forbi på de kanter, for nu er det en stor sø, og når jeg kigger på billederne på deres tilknyttede hjemmeside, når det er sommer, så ser det stadig ud til, at der er mere vand, end dengang jeg kom der som barn. Det kan jo være en fordel, for den er lidt “lumsk” med nogle dybe huller, og kanaler, samt en større udgravning, men det vil jeg prøve at fortælle lidt nærmere om her i artiklen, så kan de være at du skal ud at prøve det af en dag.

Artikel foto: Hjørnet af Moselundvej og Tollundvej

På billedet herover, og under, ser man hjørnet Moselundvej og Tollundvej (hvis man kommer fra Silkeborg siden) og drejer ind mod Tollundgaard Put and Take. Som udgangspunkt er søen ret lavvandet, men der gemmer sig nogle spændende steder, og hvis man går langs vejen op mod gården, hvor man kan se et overløbsrør i kanten, og dette stræk har en til to huller, nærmest vandbassiner og er i ud til den “bue” man kan se i enden op mod gården, ind mod sivene.

Artikel foto: Hjørnet af Moselundvej og Tollundvej

Fisker man længere mod højre på billedet herover, så er der ret lavvandet, men en prop med orm, eller fluestangen, vil være godt her. Herunder kan du se mere frem mod højre, hvor man kigger ind mod Silkeborg, og den bue op mod den store del af søen, er også ret lav.

Artikel foto: Hjørnet af Moselundvej og Tollundvej

Sådan har den del af søen nu altid været, dog lidt mindre vand, men når man kommer længere op mod parkeringspladsen, og der hvor man betaler, der “bør” der gemme sig endnu flere spændende ting, hvis de altså ikke har gjort noget ved søen, siden jeg kom der som barn, men det har jeg ikke kunne søge mig frem til, så mon ikke der gemmer sig lidt flere spændende steder endnu.

Herunder kigger vi fra parkeringspladsen, midt på søen…

Artikel foto: Kig fra parkeringspladsen og ned mod hjørnet
Artikel foto: Kig fra parkeringspladsen og midt på søen
Artikel foto: Kig fra parkeringspladsen og ned mod “det nye” område

Midt på Tollundgaard Put and Take er der nærmest en lille lav sø i midten, med en kant rundt om, og dernæst en kanal på en 3-4meter bred, der går i en bue rundt om.

Det kan man overhovedet ikke se den dag, i dag, for der er så meget vand, og jeg er også i tvivl om det kommer frem mere, hvis der bliver varmt, men midt på søen skal man i hvert fald tænke sig om, inden kan “hakker” en spinner eller blink ud.

Når man står midt for søen og kigger op til venstre, “mod det nye” er en ekstra udgravning de lavede dengang i tidernes morgen, og her skulle der også være nogle dybe huller, hvor man kunne finde nogle pænt store ørreder, og lur mig om det ikke er lidt det samme i dag.

Helt oppe i enden af det “nye” der nåede jeg ikke op i mine gummisko, men der skulle være et sving, med en ø, med mindre de har ændret den del af søen. Uanset hvad, så er det en super spændende og stor sø, hvor der i dag også er gedder at finde, og nogle kan være ret store. Om ålen stadig er der, det ved jeg ikke, men mon ikke der er lidt tilbage, specielt i dette område.

Se også: Se billeder fra en fisketur i den nye del af Tollundgaard Put and Take

Læs mere om Tollundgaard Put and Take på deres hjemmeside, hvor du kan se mere information om priserne, og overnatning, hvilket de også tilbyder. Se mere >> Her


 

Back to top button
Campisten.com
Close