Naturoplevelser

Stærepar siger mærkelige lyde, når de kommer på besøg

Artikel foto: En af de kære stære, der kommer på besøg

Har du hørt hvordan en stær kan efterligne lyde, og fremstår ret sære når de siger som en bilalarm.

Mine forældre har gennem de sidste 3-4år haft besøg af et sært stærepar, og igen, så er vi alle lidt i tvivl, om det er det samme par, eller nogle af dem, er deres unger. Jeg har gennem noget tid, søgt på hvordan stæren opfører sig, og her skriver flere, at de er rigtigt gode til at efterligne de andre fugle, men hvis det bare var det, så var problemet jo løst ret hurtigt.

Men nu er det således, at det stærepar, der kommer på besøg her, siger nogle lyde der på ingen måder, har noget med andre fugle at gøre, eller jeg håber da ikke at der nogle fugle derude der siger som de her stære, for det vil være lidt for underligt.

Det stærepar som kommer på besøg år efter år, hilser nemlig velkommen, eller fortæller de er her, på en mærkelig måde, for de siger næsten ligesom en bilalarm. Ja du læste rigtigt, de siger ui ui ui (sgu svært lige at stave til en lyd), men hvor pokker de har opfanget denne lyd, det har jeg ikke kunne finde en forklaring på, men det kan jo være det er flyttet fra hovedstaden og til Jylland 😀

Herover kan du se en video fra Youtube, med en stær, og her nævnes det igen, at stæren er en mester, til at efterligne andre fuglelyde. (Klik play på skærmen, og se video)

Som sagt så har jeg søgt vidt og bredt på dette, men ikke kunne finde noget fornuftigt svar, men de er jo gode til at efterligne, og hvorfor så ikke en mærkelig lyd, i stedet for en anden fugl. Vi er i hvert fald på ingen måder i tvivl om det er “landet” ved “deres” fuglehus, hvor vi formoder at hunnen, også er lige nu, for en er der i hvert fald i kassen, mens den anden henter føde til den.

Det er desværre ikke lykkedes mig at optage denne lyd, for mit kamera har ikke ind/udgang til lyd, så skal lige have fundet på noget andet, men det også mest, når de lige ankommer.

Ja en af livets glæder med naturen, og sære fugle..

 

Back to top button
Campisten.com
Close