Camping & Fiskeri

Sen aftentur i Tollundgaard Put and Take var sundt for sjælen

Artikel foto: Fistang i solnedgangen

Sent mandag aften tjekkede vi ind i Tollundgaard Put and Take, og kunne nyde solnedgangen, inden lukketid.

En sjælden gang fik jeg lokket min bror med ud at fiske, og det sker rundt regnet en gang om året. Vi havde snakket om at tage en tur til Tollundgaard Put and Take, for søen er så stor og flot om sommeren, og her burde vi da have en god mulighed for at fange den berygtede ørred.

Vi ankom til Tollundgaard, så vi kunne starte fiskeriet klokken 19:30 mandag aften, og så kunne vi lige nå at fiske et par timer, inden søen lukkede. Tollundgaard har åbent året rundt, fra solopgang, og til solnedgang, hvis altså søen er isfri, så de har altså åbent i ret mange dage.

Artikel foto: Min bror slapper af i et hjørne af Tollundgaard

Vi smuttede over på den modsatte side af betalingsområdet, og her luskede min bror så over i et hjørne, hvor han kunne nyde stilheden, altså så længe jeg ikke kom forbi og snakkede. Jeg nappede en lidt større plads midtfor søen, hvor jeg havde lidt mere plads, for jeg havde denne aften to fiskestænger med mig. Min plan var ganske enkel, og det var på bunden med et tackle, og powerbait (flydende) så jeg kunne fiske på forskellige dybder i søen, som jeg vil sige at jeg kender ret godt.

Artikel foto: To stænger i vandet..

Det luftede heldigvis lidt mandag aften, og vinden var lidt på tværs af søen, men efter en halvtimes tid, så blev der helt vindstille, og så kunne man for alvor hører de mange fugle der er i dette område, og de gjorde i hvert fald alt for at man ikke kunne undgå at høre dem.

Den første time var der helt stille, specielt ved mine stænger, og så rokerede jeg lidt om, og skiftede til en anden slags powerbait, for at prøve lidt forskelligt. Pludselig råbte min bror efter mig, og jeg måtte traske om til ham, og her stod han og fægtede med en fisk, han havde fået på land.

Artikel foto: Brasen

Tillykke, du har fanget en Brasen… Ja det er en af grundende til at jeg ikke fisker med regnorm hos Tollundgaard mere, for der er virkelig mange skidtfisk, man ikke gider betale penge for, at fange. Uanset hvad, han havde fanget en fisk, og det havde jeg ikke (som normalt), og han fangede faktisk en mere, kort efter, og når man snakker håneret, brødrer indbyrdes, så tæller alle fisk.

Der var omkring 3-5 hold på besøg denne mandag aften, og som vi kunne tyde det, så var de fleste af dem fra Sjælland, og så er de formentlig turister, eller bosiddende på Hesselhus Camping, der ligger 1-3km fra Tollundgaard Put and Take. Vi så ikke nogle af søens andre gæster fange noget mens vi var på besøg, og klokken 21:30, hvor tiden var gået for os, der kunne jeg skrive endnu en nultur på mit smukke “nulturs cv”, som efterhånden må være en rekord.

Jagten fortsætter, for der er mange søer i Danmark, der stadig er åbne.


 

Back to top button
Campisten.com
Close