Kultur & Oplevelser

Robert Jacobsen & Jean Clareboudt Landskabsskulptur

Artikel foto: Tøskind Grusgrav, 26-5-2020

Tøskind Grusgrav har noget helt specielt, nemlig Robert Jacobsen & Jean Clareboudt Landskabsskulptur.

Tredje og sidste stop på vores lille kulturelle tur omkring Egtved, efter vi havde besøgt Egtvedpigens Grav og Bindeballe Købmandsgård, var hos Robert Jacobsen & Jean Clareboudt Landskabsskulptur i Tørskind Grusgrav. Det var ikke noget, som nogen af os havde set før, ej heller noget der mindede om det, for der stod en masse, meget store skulpturer allerede ved parkeringspladsen.

Artikel foto: Udsigten mod parkeringspladsen i Tørskind Grusgrav

Vi fik parkeret bilen og planlagde at gå en tur op at en sti “bagom” de hele og håbede vi fik starten med den vej, og det gjorde vi bestemt. Det første som mødte os, efter en lille og stejl travetur, var en kæmpe dal med en natur uden lige, og her stod vi i noget tid og kiggede. Vejle å snoede sig gennem landskabet, og så var der græsenge og blomst, så langt øjet kunne række, og var ret flot.

Artikel foto: Udsigten udover dalen og Vejle Å

Derfra kom vi videre af flere stier, og så så vi den første skulptur, og her skal man nu nok enten have lidt forstand på det, eller have en anelse mere interesse for kunst, end vi lige havde. Jernkunsten som vi kiggede på var to bjælker, som var rustne, men de har en del historie, som vi nok bare ikke helt forstod, men lidt længere nede her i artiklen, kan du læse en forklaring herom (foto).

Artikel foto: “Skrå i bunden” !!
Artikel foto: “Skrå i bunden” !!

Altså det var et virkelig flot område, og skal besøges i godt vejr (hvis vi skulle bestemme) og de mange skulpturer bliver større og større, jo længere man kommer frem. Vi kunne ikke helt tyde hvad de “mente” de skulle forestille, men fandt på vores egne ting, og det er vel (måske) også det som kunst går ud på..? eller er det?.. En lidt anderledes oplevelse, som mange andre helt sikkert kan få lidt mere ud af, men nu har så mange foreslået at det skulle besøges, og det kan vi hermed krydse af.

Hos vejlemuseerne.dk kan du se meget mere om de mange skulpturer, men de har også lavet nogle video forklaringer til hvert enkelt kunststykke, så man kan blive klogere på dem.


 

Back to top button
Campisten.com
Close