Fiskeopskrifter

Ørred opskrift med fyld der passer til både ovn og grilllen

Artikel foto: Ørred med grøntsager

Her kan du se hvordan jeg laver friskfanget ørred i ovn, og er nok den bedste fiskeopskrift jeg kender.

Torsdag 11 juni 2020 lykkedes det mig at fange en 1,5-2kg´s regnbueørred i Skyggehale Put and Take, og den skulle naturligvis tilberedes samme dag, selvom man nu også kan fryse dem ned. Jeg foretrækker dog at tilberede fisken samme dag som den er fanget, og hvis jeg fanger mere end en, så ryger jeg resten på weberen, og begge dele kan bestemt betegnes som et festmåltid.

Her kan du se den opskrift som jeg bruger, når jeg laver sådan en ørred i ovnen, og her starter man naturligvis med at rense fisken, og skære hovedet af. Herefter skal der laves grøntsager til fyld og smag, og her kan man spise grøntsagerne til fisken bagefter, når den er færdig.

Artikel foto: Porre, Løg, Hvidløg og Gulerødder.
Artikel foto: Porre, Løg, Hvidløg og Gulerødder (hakket)

Først starter jeg med at skære, snitte eller hakke (som du ønsker) Porre, Gulerødder, Løg og Hvidløg, og her tager du den mængde som du mener passer, men jeg bruger som regel 3 gulerødder, en porre, et løg, og 3 fede hvidløg, og passer som regel til en 1,5-2kg´s ørred.

Artikel foto: Ørred på sølvpapir

Efter grøntsagerne er gjort klar, så tager jeg 3 stykker sølvpapir og ligger på bordet, med to stykker der overlapper det første, så man har en “pose” med kan pakke fisken ind i, så alt fyldt bliver i indpakningen mens fisken er i ovnen eller på grillen.

Artikel foto: Fisken fyldes med salt, peber, smør og grøntsager

Når fisken er klar til fyldet, så starter jeg med at komme lidt salt (1tsk) og drysse lidt peber (efter smag og behag) ind i fisken, og herefter kommer jeg en 3-4 gode tsk smør (kærgården) ind i fisken, og til sidst fylder jeg fisken op med det allerede klargjorte grøntsager, som vist på foto.

Artikel foto: Grøntsager, fyldes op

Til sidst så tager jeg resten af de klargjorte grøntsager om fylder udenom fisken, og så kommer jeg lidt salt, peber og ikke mindst mere kærgården (smør) udenom som vist på foto, og så har man en super lækker smørsovs ved siden af, når man skal spise fisken.

Artikel foto: Fisken lukkes til i sølvpapiret

Når du er færdig med fyldet, så lukker du fisken ind i sølvpapiret (først midten, og enderne til sidst) så saften ikke render ud når den skal tilbedredes. Jeg anbefaler dog at man for en sikkerheds skyld lige smider den i en bakke eller et fad, hvis der skulle gå hul på sølvpapiret.

Artikel foto: Fisk i ovnen

Når fisken er pakket ind, så skal den i ovnen (du har varmet op) på 200 grader i 45 minutter. De 45 minutter passer godt til en ørred på 1,5-2kg men hvis den er meget fed, så kan man give den lidt ekstra. Her spises der flutes til fisken, og der er mad til 3-4 personer.

Velbekomme.


 

Back to top button
Campisten.com
Close