Camping & Fiskeri

Mange både er tilbage på Fårup Sø, måske endda for mange

Artikel foto: Båd ved ishuset, Fårup Sø

Maj måned betyder Gedde Premiere, men det samler også mange både i søerne, måske endda for mange.

31 maj 2020 var der gedde premiere i Danmark, og et af stederne var Fårup Sø ved Jelling. Her kom de mange både som ventet tilbage på søen, men i følge en af de lokale fiskere, som jeg fik en snak med, mener faktisk der efterhånden er lidt for mange både ude at sejle i Fårup Sø.

Jeg gik en tur ned til søen, og rendte ind i en af de lokale fiskere, der netop var kommet ind i en af de lejede både fra ishuset (artikel foto) og som havde været ude og fiske efter søens store gedder, eller måske endda flodmonstre, hvis man skal tro på de forskellige rapporteringer.

Artikel foto: Kig udover Fårup Sø

Hvis man kigger 1-2 år tilbage så var der måske en eller to både på søen om dagen, hvor man nu kan opleve op til 10 både om dagen, som den lokale fisker fortalte til mig.

Det er for mange, og omkring 9/10 fisker efter søens gedder, og det lokker naturligvis mange til, men der er ikke mange muligheder for at få bådene i vandet, da man skal leje dem ved ishuset, og ikke må smide sin egne i der.

Man kan derimod smide båden i fra campingpladsen, men det kræver at man bor det, og enkelte har fået en aftale udover. Heldigvis fisker de fleste efter gedderne for at smide dem ud igen, men der findes også nogle der tager dem med hjem som trofæer, og det er jo en skam, når de har gode muligheder for at vokse sig endnu større.

Men området ved ishuset og selve Fårup Sø rummer mere end 100års historie, og her fik jeg en længere snak med den lokale fisker, og han kunne fortælle mange spændende ting.

Det vil jeg kigge nærmere på henover sommeren…


 

Back to top button
Campisten.com
Close