Kultur & Oplevelser

Jeg blev inviteret til pandekager over bål, og det er bare godt

Artikel foto: Pandekager over bålsted – 23-5-2020

Der er ikke noget bedre end gratis mad, men når man bliver inviteret til pandekager over bål, så…

Lørdagen startede som forventet med flot solskin, men det luftede en del, hvilket også kan være rart, men om eftermiddagen var jeg inviteret til pandekager over bål (bålsted), så vinden skulle altså stilne lidt af, hvis dette skulle kunne gennemføres. Der kom heldigvis inden regn lørdag, og sidst på dagen stilnede vinden også lidt af, og så kunne projektet gennemføres, og det var bare godt.

Artikel foto: Pandekager over bålsted – 23-5-2020

Jeg er faktisk lidt i tvivl om, man overhovedet må have et bålsted på en campingplads, altså en af dem man kan købe i støbejern, men ellers kan man vel ligeså godt bruge sin kuglegrill, da det ender ud med det samme. Mange campingpladser har jo også lavet egne bålsteder, hvor der kan være flere samlet, og her kan man også lave dette, men man skal vente til der kun er gløder tilbage.

Artikel foto: Pandekager over bålsted – 23-5-2020

Det smagte fantastisk og som altid skal man lige huske at holde lidt igen, for det mætter hurtigt og meget, men da jeg har en rygrad som en regnorm, så klemmer jeg altid en for meget ned, og skal gå og have ondt af mig selv et par timer efter, da man har spist for meget..!

Det var heldigt at det blev planlagt til om lørdagen, for sent på aftenen, eller først på natten, der kom der regn frem mod søndagen (igen igen) og det fortsætter også frem mod starten eller måske endda til midten af eftermiddagen, så det er lidt kedeligt.

Herunder kan du se opskriften på de pandekager, vi lavede over bål og jeg er helt sikker på at der kommer sommervejr i Danmark igen inden længe, så du kan prøve også.

Det skal du bruge til cirka 30 pandekager:

8 æg

200 gram hvedemel

200 gram smør (kærgården)

7dl Letmælk

1x vanillestang (1,5 teske hvis det er pulverform)

Evt reven citron eller alpelsinskal

Sådan gør du:

Æg og mel piskes sammen, så det bliver til en glat dej, og inden du begynder at piske dette sammen, så har du sat smørret til at smelte i gryden, og det skal være kogende, lige inden du pisker det direkte i. Så spædes der til med mælk, og tilsmages med salt (knap en teske), sukker (alt efter behov) og vanille, samt reven skal. Så er dejen klar til at komme på pandekagepanden, som man kan købe specielt til dette formål. Man kan nemt lave dejen et par timer før, og smide i køleskabet, inden brug.

Husk at hvis du skal lave de pandekager over bål, så skal du varme pandekagepanden godt op, indover bålet, inden du kommer fedtstof på, og skal bage den første.

God fornøjelse, jeg håber du bliver lige så glad for det, som mig.


 

Back to top button
Campisten.com
Close