Naturoplevelser

Høg sad stille i æbletræ og lurede på fuglene i haven

Artikel foto: Høg (Duehøg eller Spurvehøg)

Vi havde besøg af en Høg, som sad og lurede i et æbletræ, selvom fuglen som regel er ret sky.

Mandag eftermiddag sad jeg og kiggede ud på fuglene i haven, men lige pludselig landede der en ellers sky Høg i et æbletræ, og lurede længe på “vores” hyggelige duer og fugle, der hyggede sig med at bade, og spise æbler, samt frø, som de fodres med. Men jeg er kommet en del i tvivl, om det er en Duehøg, eller en Spurvehøg, som jeg havde besøg af, for de minder rigtigt meget om hinanden.

Artikel foto: Høg (Duehøg eller Spurvehøg)

Når man kigger på siden her så kan man se to forskellige udgaver af høgen, og her kommer jeg i tvivl, for som du nok kan se, så ligner de hinanden pokkers meget, og man skal nok have en god kendskab til dem, for at kan kende forskel. Jeg hælder til en spurvehøg, da den jo sad og lurede på de mange små-fugle omkring foderbrættet, som i dens natur, er et frisk måltid.

Jeg nåede kun lige at finde kameraet frem og klikke et par gange, inden den opdagede mig, og så var den lige så hurtig væk, som den dukkede op, ud af ingenting.

Sjov oplevelse, som man ikke ser ofte…


 

Back to top button
Campisten.com
Close