Camping & Fiskeri

Godt fiskeri efter Gedde og Aborre i Fårup Sø ved Jelling

Artikel foto: Billede af Fårup Sø

Hvis du gerne vil fange de helt store fisk, så finder du store Gedder og Aborre i Fårup Sø ved Jelling.

Fårup Sø ved Jelling er ret stor, og gemmer på en masse godt fiskeri, både fra land og fra båd som er muligt at leje, hvis man ikke selv har en, og har mulighed for at få den i vandet. Kiosken ved ishuset, ved Fårup Sø lejer robåde ud, så man kan komme ud på søen og fiske, men de tillader ikke at man sætter sig egen båd fra deres område, hvilket er frustrerende for mange gæster.

Fårup Sø byder på mange store fisk, og her er der blandt andet Aborre på +2kg og Gedder på den gode side af 10 til 15kg, og sikkert også langt større. Skal man fange de helt store Aborre og Gedder så skal der naturligvis en god portion tålmodighed til, for man kan ikke forvente bare at ro ud på Fårup Sø, og så fanger man en masse store fisk. Der er mange fisk, og der siges at i sær medefiskeriet er super godt langs søen, da der er rigtigt mange brasen og ikke mindst skaller i søen.

Fårup Sø er 11 meter på det dybeste sted (nogle bønder mener dog at søen er 13-15 meter), men der sker jo også noget med søen, bundfald, og de mange muslinger der er, gennem årene. Men det er nu en af de dybeste søer som der er i området, og ifølge områdets fiskere, så kan man fange fisk som Brasen, Skalle, Gedde, Ål, og ikke mindst Sø-ørred, som jo smager mere end guddommeligt.

Man kan fiske fra enten Fårup Sø Camping, hvis man er gæst her, ellers fra Østenden af søen eller fra en af udlejningsbådene som man kan få ved ishuset.

Det er et krav du har det Statslige Fisketegn, for at fiske i Fårup Sø.

Priserne ved leje af robåde, ændrer sig alt efter efterspørgsel men cirkaprisen er 30-45kr for en time, 260-360kr for en dag, og så kan man leje vandcykler for 50kr for 30 minutter.

Knæk & Bræk..


 

Back to top button
Campisten.com
Close