Camping & Fiskeri

Fiskevandet i Danmark nyder godt af regnen og køligere vejr

Artikel foto: Tordenbyge

Det køligere vejr er godt for Danmarks fiskesøer, efter den vilde hedebølge, man oplevede i Danmark.

Ugerne op mod den vilde hedebølge i Danmark, gjorde mere eller mindre ondt på det Danske fiskevand, hvor mange åløb og Put and Take søer blev lukket ned for fiskeri, fordi vandet var alt for varmt, og fiskene ikke trives. Nogle åer i Danmark blev lukket ved 18c mens andre klemte den op på 19,5c men det er også varmt, specielt i en å, hvor der er konstant gennemstrømning af vand.

Put and Take søerne har bestemt også været pressede, specielt dem, der ikke har f.eks kildevæld, gennemløb, eller anden form for udskiftning af vandet, og som bare er stillestående. Her kunne en masse piskere heller ikke gøre det, men hjalp muligvis fiskene med at overleve, i de forskellige søer, og når fiskene ikke vil bide, så forsvinder kunderne desværre også i takt med dette.

Derfor er mange glade, nu der bliver mere overskyet, og der også kommer lidt regn til landet, men her hjælper de kraftige tordenbyger ikke meget, det skal være mere konstant, længerevarende regn. Det går den rigtige vej, men der vil stadig gå nogle uger, før det bliver rigtig godt igen, men det sker jo nogle år, at vi rammer de helt varme sommerperioder, hvor naturen rammes.

Frem mod hedebølgen i Danmark havde jeg mange nul-ture, i forskellige Put and Take søer som jeg besøgte, og jeg begyndte at tro, at det var mig og mit fiskeri der var noget galt med, men der “bare” varmen der drillede, og fiskene der på ingen måder var sultne. Der er lidt en skam, at vi slet ikke kunne snøre fiskene, specielt nu da vi fik besøgt en del nye fiskesteder, men så har jeg det til gode, og vil naturligvis vende tilbage, bare for at slå fast, at det ikke er mig der er noget galt med.. 🙂

Nu vender det snart…

Knæk & Bræk


 

Back to top button
Campisten.com
Close