Camping & Fiskeri

FAQ om restriktioner i forbindelse med IHN-Virus

Fiskeri, Blog om Camping, Fiskeri, Kulturoplevelser, Campisten, Camping Fritid
Artikel foto: Fiskeri

Fødevarestyrelsen har lavet en FAQ omkring om restriktioner i forbindelse med fiskesygdommen IHN.

Frygten for den fiskevirus der har ramt Danmark for første gang, spreder sig med lynets hast, og når sådan noget sker, så vil en fjer, hurtigt blive til 100 høns. Derfor har Fødevarestyrelsen har lavet en FAQ omkring om restriktioner i forbindelse med fiskesygdommen IHN, som man kan bruge både som privat lystfisker, men også hvordan man skal forholde sig i erhvervet.

IHN smitter ikke til mennesker og er ikke farlig for mennesker.

Når sådan en fiskevirus rammer, præcis som Coronavirus Covid-19, så opstår der hurtigt mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, og om man overhovedet må fiske.

Som privatperson, så fandt jeg denne FAQ hos Fødevarestyrelsen meget brugbar, for den står hvordan jeg skal forholde mig som lystfisker, både i eller omkring de nedlukkede områder, eller udenom, hvor der endnu ikke er nogen fare for IHN.

DMI, Skybrud, Blog om Camping, Fiskeri, Kulturoplevelser, Campisten, Camping Fritid
Artikel foto: Danmark

Man skal naturligvis tænke sig godt om, og ikke bare rejse fra fiskesø til fiskesø, uden at gøre noget som helst, for her er et par rigtigt gode tips til, hvordan du skal forholde dig.

Du kan se den store guide hos Fødevarestyrelsen hvor du klikker på de spørgsmål (der oftest stilles) og når du klikke på deres link, så åbnes en ny side med svaret.

Fødevarestyrelsen har også en side med den aktuelle situation, hvor siden opdateres løbende, med dato om, hvor mange dambrug og fiskesøer der er lukket ned, og hvor mange dambrug og fiskesøer der mistænkes for at have IHN.

Længere nede på den side, der står der også beskrivelser om, hvilke steder er ramt, og hvordan du skal forholde dig i dette område, samt hvornår der (måske) ophæves, disse rammer der er sat.

kom til siden her


 

Back to top button
Campisten.com
Close