Kultur & Oplevelser

Egtvedpigens Grav fik besøg, men var en skuffende oplevelse

Artikel foto: Egtvedpigens Grav, 26-5-2020

Vi havde sat forventningerne højt, da vi besøgte Egtvedpigens Grav, men det var ret skuffende.

Tirsdag eftermiddag 26 maj 2020 kørte vi en tur videre i området, efter at have besøgt Bindeballe Købmandsgård. Blot 5 minutters kørsel fra købmandsgården kunne man tage forbi Egtvedpigens Grav, og her havde jeg sat næsen op for lidt mere, end hvad der mødte os.

Artikel foto: Egtvedpigens Grav, 26-5-2020

Der var en stor rund parkeringsplads, hvor der var opsat borde og bænke, så man kunne nyde sin medbragte mad, eller kaffe, og dette havde nogle gæster taget i brug. Her kunne man så følge en lille sti, ind til området hvor Egtvedpigens Grav så var, men der mødte os en lille bygning, der var lukket af, grundet Coronavirus Covid-19, med en henvisning til en gravhøj (artikel foto herover).

Artikel foto: Egtvedpigens Grav, 26-5-2020

Der var nogle enkelte informationstavler sat op med noget baggrundshistorie, men ellers ikke noget spændende at kigge på, så vi fortsatte hen til stenen, ved gravhøjen, og dette var desværre meget svært at læse. Men vi traskede en tur op på højen, men her var der ikke videre at se, udover naturen naturligvis, og så en klippet græsgang, man kunne følge, så det prøvede vi.

Artikel foto: Egtvedpigens Grav, 26-5-2020

Denne græsgang var bare en “gå rute” uden noget mere, og her kom man tilbage til, hvor vi startede, og så havde man jo set det. En anelse skuffende oplevelse efter min mening, og det kunne man nu nok godt have gjort lidt mere ud af, nu det er så vigtig et stykke Dansk historie.

Du kan læse mere om Egtvedpigens Grav på vejlemuseerne.dk


 

Back to top button
Campisten.com
Close