Camping & Fiskeri

Dejlig kølig sommermorgen 2021, med spinnestangen

Artikel foto: Spinnestangen ved søen

Sommervejret tog en dejlig kølig pause, tidligt torsdag morgen, og det skulle udnyttes med en fiskertur i P&T.

Vækkeuret ringede præcis klokken 04:00 torsdag morgen, ja eller nogle vil måske strække den til at sige “natten til torsdag”, men her stod jeg op, og lavede 10 kopper kaffe. Denne morgen var allerede planlagt, dagen forinden, for nu ville jeg altså ud og fiske lidt igen, i jagten på den dambrugsørred, der holder til i de Danske Put and Take søer, og som det stadig ikke er lykkedes mig at fange.

Da jeg havde spist morgenmad, og drukket et par kopper kaffe, så kunne jeg se der var lettere overskyet, lidt luft, og så “kun” 19. grader, udenfor. Bilen var pakket, så det var bare mig selv, som jeg skulle huske, og så gik det ellers mod Skyggehale Put and Take, som jeg har omkring 17km til.

Artikel foto: Skyggehale, ved den store aflange sø

Jeg landede ved Skyggehale Put and Take lidt i fem, og det var her jeg fik overraskelsen, som jeg nævnte i en artikel tidligere i dag, om at man skulle desinficere alt sit fiskegrej inden man starter op, og lade det ligge i 15 minutter. Nu var jeg så heldig stillet, at alt dette grej jeg skulle bruge denne morgen, var rent, og det meste faktisk nyt, så der var ikke meget at komme efter, men jeg klarede det naturligvis efter jeg var færdig med at fiske, så mit grej er klar til den næste fisketur.

Jeg tjekkede ind, og kunne starte mit fiskeri klokken 05:15, og købte to timer, så kan man bruge i omegen af en time i hver af deres to søer. Der super dejligt køligt, med lidt vind, og ingen sol, så det var en rar følelse, efter at have siddet på kontoret og nærmest smeltet, af varmen.

Artikel foto: Skyggehale ved den lille sø, foran børnesøen
Artikel foto: Skyggehale ved den lille sø, foran børnesøen

Sommeren 2020, bød altid på en masse mennesker ved Skyggehale, og specielt i ferieperioden, som det er lige nu, men det var der bestemt ikke denne morgen. Det var grunden til at jeg kørte, så jeg kunne komme i gang til åbningstid (05:00 til 23:00 om sommeren), så man kunne sikre sig en plads, men det var på ingen måder et problem, for der var ikke et øje, ja jeg havde faktisk begge søerne for mig selv, i alt den tid, som jeg var på besøg.

Fiskene i begge søer havde det virkelig godt, det kan man tydeligt se. Flere fisk sprang op af vandet, i jagten på føde, og det var naturligt, så aktive de var, for der tøffede ikke en masse rundt i overfladen, og gispede efter vejret, nej fiskene her, det var i god form, og drillesyge.

Ja det var faktisk så drillesyge, at de igen tog Rxxxx på mig, og jeg kan godt forstå, hvis du sidder og griner lidt af mig, for jeg må simpelthen være Danmarks mest uheldige lystfisker. Jeg skal bare have knækket koden, for der er intet ændret siden dengang, hvor jeg fangede masser af fisk, men nu kan det bare ikke lade sig gøre, og jeg prøver virkelig mange forskellige ting.

Jagten fortsætter…


 

Back to top button
Campisten.com
Close