Nyheder

Brandfaren stiger i Danmark efter længere tids tørke

Artikel foto: Brandfare

Man skal passe ekstra på i sommeren 2021, hvor der nu er ekstra stor brandfare i Danmark. Brandfaren er både ved landets campingpladser, men specielt omkring skoven.

Brandfareindekset bliver mere orange, jo længere tids tørke vi har i lille Danmark, og lige nu er hele landet orange, men nogle dele er også mørkere orange, end andre dele. DMI har et par gange været ude med varsler i juli måned 2021, men hvis man skal forholde sig til det, ligesom deres vejr, så foretrækker jeg altså at holde øje et lidt andet sted, nemlig på hjemmesiden, brandfare.dk

Artikel foto: Screenshot, Brandfare.dk

Danmark her efterhånden, har flere længere perioder, uden vand, og selvom vi godt nok har fået en del kraftige byger, den seneste tid, så har den korte hedebølge efterfølgende, tørret det hele godt igen. Mange af de byger, eller lokale skybrud, rammer jo ikke hele landet, så der er god grund, til at tænke sig om, hvis man vil grille, specielt med engangsgrill, på jorden, uden man sætter noget herunder, så kan det altså hurtigt få fat i græsset omkring, og så går det hurtigt med ilden.

Brandfare.dk har et virkeligt godt indeks, hvor man hele tiden kan se, hvordan det ser ud i Danmark, og her kommer der også varsler omkring afbrændings forbud osv. På deres hjemmeside, der kan man også hente en masse tips og gode råd, så man ved, hvordan man skal forholde sig.


 

Back to top button
Campisten.com
Close