Camping & Fiskeri

Besøgte fire Midtjyske Put and Take, og de havde alle åben

Artikel foto: Ørnsø Fiskesø, Silkeborg

Søndag aften tog jeg på besøg hos fire Midtjyske Put and Take, og de har alle åben for fiskeri.

Nu skal man ikke male fanden på vægen, fordi denne fiskesygdom IHN-Virus er kommet til Danmark, men det går naturligvis udover mange fiskesøer i landet, som er blevet lukket midlertidigt ned, mens mange andre kan have åben. Men fordi denne IHN Virus er i Danmark, så virker det som om at det afskrækker danskeren eller de besøgende fra udlandet, til at fiske, og man skal ikke være bange for det, da det ikke rammer eller smitter mennesker, og man kan sagtens spise fiskene, uden at blive syg.

Denne virus skal man naturligvis tage alvorlig, men der er stadig masser af fiskeri, også i Midtjylland, hvor jeg holder til, og der er med garanti mange flere søer åben, end de fire som jeg besøgte over 2-3 timer søndag aften 11. juli 2021, men der var desværre ikke mange gæster. Den første sø jeg besøgte var Ørnsø Fiskesø (artikel foto) og her var der en 6-10 personer på besøg, men som man kan se på billedet, så er der masser af plads til mange flere lystfiskere, specielt dem med en fluestang.

Engholm Lystfiskersø

Artikel foto: Engholm Lystfiskersø

Efter et besøg hos Ørnsø Fiskesø, så gik turen gennem Silkeborg, og mod Kjellerup, hvor man mellem de to byer finder frem til Engholm Lystfiskersø hvor der som altid er super flot. Her var der også ret stille, hvor der var en Hollandsk Campingbus (mand og kone) der havde slået sig ned, og manden var den eneste vi mødte ved fiskesøen denne søndag aften.

Skyggehale Put and Take

Artikel foto: Skyggehale Put and Take (lille sø, med børnesøen i baggrunden)
Artikel foto: Skyggehale Put and Take (den store sø)

Turen fortsatte fra Engholm og videre mod Skyggehale Put and Take der ligger 15km vest på, og her havde jeg store forventninger til antal besøgende. Man kører ned af en lang grusvej, og langt ind i skoven, og kommer så frem til fiskesøerne, hvor der normalt altid summer af liv, med masser af Hollandske og Tyske gæster. Jeg blev næsten paf, da vi ramte området, for der var en flok i børnesøen, og to personer, med en hund i den store sø, og masser af fisk der var aktive i den store sø (på den gode måde). Jeg ved godt der blev spillet EM Fodbold Finale, men nu er det ikke alle der ser dette, men de var heller ikke ude at fiske.

Tollundgaard Put and Take

Artikel foto: Tollundgaard Put and Take
Artikel foto: Tollundgaard Put and Take
Artikel foto: Tollundgaard Put and Take

Vi kørte videre fra Skyggehale, og 17km frem mod Tollundgaard Put and Take, som er en af Danmarks ældste fiskesøer, og her var der virkelig flot. Det var som at kigge på et maleri, men igen der var næsten alt for stille, for der var ingen gæster som fiskede, ja der var faktisk ikke et øje ved denne kæmpe store fiskesø, men der var heller ikke nogle synlige fisk, selvom de ofte skriver de sætter +125kg ud, og så må der da være mere liv, men igen, det er en stor sø, med god dybde nogle steder. Jeg ville nu gerne have set mere liv i overfladen af netop denne store sø, men kan jo være jeg bare var uheldig.

Alle fire besøgte søer har åben

Ens for alle de fire fiskesøer, du kan se her i artiklen, har i skrivende stund, stadig åbent, så hvis man mangler noget at lave henover sommeren, så holder en fisketur altså stadigvæk. Husk at IHN-Virus ikke er farlig for mennesker, så du kan roligt tage ud at fiske.

/Knæk & Bræk


 

Back to top button
Campisten.com
Close