Kultur & Oplevelser

Besøg de mange vandmøller i området eller omkring Vejle

Artikel foto: Børkop Vandmølle

Hvis du syntes at vandmøller er spændende, og du er interesseret i historien, så er det mange ved Vejle Ådal.

Området omkring Fårup Sø og helt ned omkring Vejle har haft rigtigt mange vandmøller, og en af de første steder hvor vandets kraft blev taget i brug til møllerne, var ved Vejle Ådal.

Det er faktisk en af Danmarks største områder med vandmøller, da Vejle Ådal havde i omegnen af 35, og 15 i Grejs Ådal. En af møllerne (Børkop Vandmølle) er endda med i kampen om Danmarks smukkeste vandmølle, og ligger endda også i toppen, i kampen om denne fornemme titel, som alle jo jagter. Tæt på Fårup Sø Camping kan du gå tur i området Øvre Grejs Ådal som jeg har beskrevet tidligere her på campisten.com, og der er bare mange timers “underholdning” i dette flotte område.

Artikel foto: Øvre Grejs Ådal

Du kan finde frem til afstemningen af Danmarks Smukkeste Vandmølle Her, hvor jeg nok mest vil anbefale at man sætter sin stemme hos Børkop Vandmølle, men det er jo op til dig. Hvis du vil læse mere om historien med de mange vandmøller i området, så kan du se på siden vejleaadalogfjord.dk der har rigtigt mange spændende ting på programmet til områdets mange gæster.

 

Back to top button
Campisten.com
Close