Nyheder

Afbrændingsforbud kan måske opstå i august måned 2020

Artikel foto: Ildslukker

Som det ser ud lige nu denne 10 august 2020, så er der ikke udstedt afbrændingsforbud i Danmark, hos brandfare.dk på nær Anholt hvor der er et permanent afbrændingsforbud. Men med alle de meget varme sommerdage her i august måned 2020, så kan man begynde at se på brandfare.dk der er etableret i samarbejde mellem Beredskabsstyrelsen, Danske Beredskaber og KL, at der begynder at komme mørkerøde områder i Danmark, hvor der altså er rigtigt meget tørt.

Det er nu at man skal tage sine egne forbehold, og tænke sig godt om, hvis man har med ild, gasbrændere, eller helt simple ting som en grill, at gøre, da nogle campister jo stadigvæk bruger kulgrill, og farligst af alle, engangsgrill, der mange gange står direkte på jorden.

Brandfare.dk har et brandfareindeks, hvor man kan se hvor tørt det begynder at blive i Danmark, og her er der begyndt at komme nogle der er “Meget Høj” og som er det anden-højeste på deres indeks, hvor det højeste hedder “Ekstrem Høj” men det kan også komme, med de meget høje temperaturer og tørre sommerdage, hvor en hedebølge vælter indover landet, og dermed gør det farligt.

I nogle enkelte tilfælde, vil du ikke kunne se afbrændingsforbud, der hvor du bor, og derfor skal du også huske at kigge på den tilknyttede hjemmeside hos kommunen, hvor du bor.

Se: Brandfareindeks

Se: Afbrændingsforbud


Personligt har jeg altid en godkendt brandslukker stående i min campingvogn/fortelt, når jeg er på campingpladsen, og den er god at have, hvis der skulle opstå brand. Der er altid mange gode råd at hente, hvis man skal rode med ild på det ene eller den anden måde, og det forekommer jo en del som campist, og specielt nu hvor der er sommer i lille Danmark.

Hos brandfare.dk har men en ganske god pjece (PDF) hvor man kan få gode råd til Grill, Bål og ikke mindst Ukrudtsbrænder – Læs pjecen her


 

campisten.com

Campisten.com er en personlig blog, hvor der skrives om oplevelser fra Campingpladser, Put and Take søer, (eller andet fiskevand) og områderne hvor campisten befinder sig nu og her. Bloggen indeholder alt fra nyheder og oplevelser i eller omkring områderne, samt tips og gode råd, hvis du også vil ud at fiske, campere eller have kultur & oplevelser. Campisten, han er i starten af 40érne og elsker at komme ud at opleve, naturen, fiske og bare snakke med forskellige mennesker. Alt du kan læse på Campisten.com er ud fra personlige oplevelser og erfaringer.
Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Close
Close